Super Kupon

50% popusta za preventivni pregled srca in ožilja – ARTERIOGRAFIJO v ordinacijah Zavoda Zdravje v Ljubljani, Mariboru ali Izoli! DRUGA OSEBA GRATIS PREGLED!

Plačajte 37,50€ namesto 75€ za preventivni pregled srca in ožilja – ARTERIOGRAFIJO + posvet in razlaga izvida z diagnostikom + druga oseba GRATIS!
Razprodan
37,50 €

Vrednost

75,00 €

Popust

50%

Prihrani

37,50 €
Deli!

O ponudbi

 • Ste tudi vi nagnjeni k srčnemu infarktu ali možganski kapi? S pomočjo pregleda srca in ožilja, enostavno preverite stanje srca in ožilja! 
 • ARTERIOGRAFIJA je preiskava celotnega ožilja na popolnoma neboleč in računalniško voden način, namenjena pa je preventivi pred možgansko kapjo in srčnim infarktom. 
 • Preverite stanje vaše ožilja in se prepričajte o vašem zdravju!
 • Preiskava ožilja je hitra in neboleča.
 • POZOR! Ob nakupu kupona lahko na meritev s seboj pripeljete še vam drago osebo povsem BREZPLAČNO! 

Podrobnosti

 • en kupon velja za eno osebo
 • ena oseba lahko kupi, unovči ali podari več kuponov
 • ponudba zajema: preventivni, alternativni in računalniško podprt pregled srca in ožilja, meritev in razlaga dobljenih rezultatov, pogovor z diagnostikom in priporočila. Druga oseba ima brezplačen pregled v zaporednem terminu!
 • po nakupu kupona je obvezna rezervacija termina za vse ordinacije na tel. 040 28 98 00 ali na: info@zavodzdravje.si
 • Ordinacije so: 
 • Ordinacija Ljubljana,Zavod Zdravje, Zaloška c. 149 (zraven gostišča Jurman)
 • Ordinacija Maribor, Gosposvetska cesta 41 (nad zdravstvenim domom)
 • Ordinacija Izola: Drevored 1. maj 4a
 • termin: po dogovoru;
 • odpoved je veljavna 24 ur pred dogovorjenim terminom, sicer se upošteva, da je bil kupon unovčen;
 • unovčenje kupona je mogoče zgolj ob predložitvi kupona oz. z navedbo serijske številke kupona
 • veljavnost kuponov: do 30.11.2019

Opis

Imate primere kapi v družini?

Srčni infarkt ali možganska kap se v 50%  primerov končata s smrtjo, v ostalih pa s težavno in dolgotrajno rehabilitacijo. Število srčno - žilnih bolezni narašča s starostjo, vendar pa so visoko prisotne tudi med srednjo generacijo. 

Potomci ljudi, ki so zgodaj doživeli srčni infarkt (moški pred 55-tim letom starosti, ženske pred 65-tim letom starosti), je tveganje za bolezni srca in ožilja vsaj 2-krat večje od ostalih. Na  preventivnih računalniško podprtih diagnostičnih alternativnih pregledih bi jih lahko seznanili z morebitno ogroženostjo ali s preventivnimi ukrepi celo preprečili (pre)zgodnje srčne infarkte in možganske kapi.

 

Bodite pozorni na dejavnike tveganja:

- nepravilni srčni utrip, bolečine v prsih

- stres, depresija.

- povišana telesna teža, pomanjkanje gibanja, hitra utrujenost, zadihanost

- povišan holesterol in krvni tlak,

- povišan sladkor ali disfunkcija ledvic

- dednost - srčni infarkt ali možganska kap v družini

- stiskajoča bolečina v nogah, krči

- glavoboli in omotice, motnje spanja

 

Kronično stanje povišanega krvnega tlaka imenujemo hipertenzija. Kadar se je ne zavedamo in je ne zdravimo, dolgotrajno poškoduje arterije in organe v telesu. Nepravilna prehrana s starostjo še povišuje krvni tlak, ta pa vodi v srčne bolezni, diabetes, slepoto in srčni infarkt ali možgansko kap. Meritev arterijskega ožilja priporoča Evropsko združenje za hipertenzijo in Evropsko združenje kardiologov.

 

Kako poteka meritev stanja arterijskega ožilja?

Arteriografija je  diagnostična,  nekomplicirana, neinvazivna in neboleča metoda, podobna meritvi krvnega tlaka. Kot taka je dostopna vsakomur in predstavlja odlično preventivno možnost hitrejšega odkrivanja ogroženosti za srčno-žilne bolezni.

Arteriograf meri spremembe krvnega tlaka arterij v določenih časovnih razmikih. Ko se srce krči, požene v arterijo kri, kar pa povzroči valove. Val se  premika s tem večjo hitrostjo, čim bolj toga je stena arterije (fizični vzrok). Arteriograf torej preiskuje "arterijsko življenjsko dobo", oziroma togost arterij, ki narašča vzporedno s staranjem. Slabljenje prožnosti oziroma postopno rast togosti arterij imenuje strokovna literatura "arterial stiffness".

 

Najpomembnejši rezultati, ki jih pridobimo z računalniško obdelavo izmerjenih vrednosti so:

1.Centralni tlak v aorti -  pravočasno diagnosticiranje lahko z ukrepanjem pomaga pri preprečevanju možganske ali srčne kapi;

2.Hitrost pulznega vala v aorti (PWV) -  nam poda stanje  prožnosti aorte, oziroma sprememb, ki jih je povzročilo poapnenje žil;

3.Endotelna funkcija žilnega sistema (Alx) -  ocenjuje, pod kakšnim stresom so žile obravnavane osebe.

 

 

Komu je namenjena meritev?

Meritev stanja arterijskega ožilja se priporoča vsem ki  imajo v družini koga s povišanim krvnim tlakom, sladkorno boleznijo oz.  če je kdo od svojcev utrpel možgansko kap ali srčni infarkt in vsem (navidez) zdravim ljudem, neodvisno od starosti . 

Obravnavana oseba ob zaključku dobi rezultate meritve v papirni obliki, izdatno podprte s pojasnili in nasveti diagnostika. 

 

Kadar rezultati pomembno odstopajo od normalnih – takih je približno četrtina - osebi svetujemo takojšnji obisk pri  osebnem zdravniku.

Dobljena ocena tveganja obravnavano osebo spodbudi k uvajanju majhnih sprememb v vsakdanjem življenju, zlasti k bolj zdravemu življenjskem slogu, kar zmanjša možnosti za razvoj kardiovaskularnih bolezni. Prav meritev arterijskega ožilja pomaga oceniti velikost tveganja za srčno-žilne bolezni.

Pregled  omogoča odkrivanje zgodnjih sprememb in je primeren za vse starostne skupine. Pregled se opravlja v ordinacijah Zavoda Zdravje v Ljubljani, Mariboru ali Izoli.

 

Kdo opravlja diagnostični pregled?

Preventivni diagnostični pregled opravi usposobljen diagnostik/diagnostičarka z vsemi potrebnimi certifikati za upravljanje z arteriografskim aparatom.

 

Zakaj izbrati Zavod Zdravje?

Obravnavanim osebam nudimo sproščeno vzdušje, izčrpno konzultacijo in diagnostične postopke brez bolečin, varne in neinvazivne.

Vsaka obravnavana oseba je pomembna, zato se jo obravnava individualno in ima za pogovor z diagnostičarko in nasvete dovolj časa.

 

Zaradi alternativnega preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi Zavoda Zdravje ne opuščajte  preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil, saj vse naše storitve spadajo v področje alternativne medicine Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni. Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Ponudnik

ZAVOD ZDRAVJE
Ordinacija Ljubljana
Zaloška cesta 149
1000 Ljubljana
Mail: info@zavodzdravje.si
M: 040 28 98 00

Ordinacija Maribor
Gosposvetska cesta 41
2000 Maribor
T: 040 28 98 00

Ordinacija Izola
Drevored 1. maj 4a
6310 Izola
T: 040 28 98 00
http://www.zavodzdravje.si/
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo poškotkov. Več o piškotkih... V redu