Super Kupon

50% popusta za PREVENTIVNI ULTRAZVOČNI PREGLED NA OSTEOPOROZO BREZ SEVANJA v Zavodu Zdravje v Ljubljani, Mariboru ali Izoli!

Plačajte samo 50,00 € za preventivni ultrazvočni pregled na osteoporozo brez sevanja+ meritev, izvid in razlaga izmerjenih parametrov + druga oseba GRATIS!
Razprodan
50,00 €

Vrednost

100,00 €

Popust

50%

Prihrani

50,00 €
Deli!

O ponudbi

 • Preventivni ultrazvočni pregled na osteoporozo brez sevanja+ meritev, izvid in razlaga izmerjenih parametrov!
 • Ob rezervaciji termina  lahko na meritev s seboj pripeljete še vam drago osebo povsem BREZPLAČNO! 
 • Ne čakajte na opazne spremembe, zgodnje odkrivanje vzrokov osteoporoze je vaša prednost!
 • Ultrazvočna meritev je kratka, brez sevanja,  ne boli in ni nevarna.
 • Pregled lahko opravite v Ljubljani, Mariboru ali Izoli!

Podrobnosti

 • en kupon velja za eno osebo;
 • ena oseba lahko kupi, unovči ali podari več kuponov;
 • ponudba zajema: preventivni ultrazvočni pregled na osteoporozo brez sevanja, meritev in razlaga pridobljenih rezultatov, pogovor z diagnostikom in priporočila. Druga oseba ima brezplačen pregled!
 • po nakupu kupona je obvezna predhodna rezervacija termina za vse ordinacije na tel. 040 28 98 00
 • Ordinacija Ljubljana: Zavod Zdravje, Zaloška c. 149 (zraven gostišča Jurman)
 • Ordinacija Maribor, Gosposvetska cesta 41 (nad zdravstvenim domom)
 • Ordinacija Izola: Drevored 1. maj 4a
 • ali info@zavodzdravje.si;
 • delovni čas: po dogovoru;
 • odpoved je veljavna 24 ur pred dogovorjenim terminom, sicer se upošteva, da je bil kupon unovčen;
 • unovčenje kupona je mogoče zgolj ob predložitvi kupona oz. z navedbo serijske številke kupona - kupon oz. serijsko številko morate OBVEZNO predati ponudniku;
 • veljavnost kuponov: do 31.3.2019

Opis

Ena od treh žensk in eden od petih moških bo v življenju utrpel osteoporotični zlom!  

Osteoporoza je tiha, sistemska skeletna bolezen, dokler se zlom ne pojavi. Začne se že od približno 35. leta naprej, ko kost vstopi v naravni proces staranja in s tem poslabšanja njenih mladostnih lastnosti. Kosti se nenehno spreminjajo: stara kost se odstrani in nova kost prevzame njeno mesto. Osteoporoza se pojavi, ko stopnja odstranjevanja kosti presega stopnjo nadomestitve kosti.  Zaradi tega se kostna gostota zmanjša, zato so kosti krhkejše in občutljive na zlome. Praviloma se od osteoporoze prizadet posameznik  ne zaveda bolezni, saj je izguba kostne gostote zelo postopna in brez očitnih simptomov – vse do zloma. Osteoporozo z večjimi ali manjšimi posledicami ima vsaka ženska v razvitem svetu, zato je dolgo veljalo prepričanje, da gre za žensko bolezen, povezano z menopavzo. Žal pa so moški komaj kaj manj ogroženi.

Osteoporoza in z njo povezani zlomi lahko močno vplivajo na sposobnost prizadete osebe, da ostane neodvisna; približno četrtina bolnikov z zlomom kolka – kar vsaka tretja ženska ga doživi -  potrebujejo dolgotrajno in drago oskrbo v domu za negovanje…  Vretenčni zlomi so sicer najpogostejši osteoporotični zlomi in se zgodijo z večjo incidenco prej v življenju kot druge vrste osteoporotičnih zlomov. Prisotnost enega vretenčnega zloma kar do 5 krat poveča tveganje za morebiten nadaljnji vretenčni zlom. 

 

Dejavniki tveganja

 

Splošni dejavniki tveganja pri osteoporozi:

- Dednost/genetski razlogi

- Dosedanji zlomi kosti po manjšem udarcu ali padcu 

- Pretirano kajenje ali/in uživanje alkohola in/ali kofeina, pomanjkanje vitamina D, pomanjkanje kalcija in telesna nedejavnost

- Podaljšana uporaba kortikosteroidov, tudi zdravil za zdravljenje raka dojk in prostate in nekaterih antiepileptikov.

 

Dejavniki tveganja za ženske: 

- menopavza pred 45. letom

- prekinjene menstruacije za 12 mesecev ali več

 

Dejavniki tveganja za moške: 

- težave z impotenco ali pomanjkanjem libida ali drugimi simptomi, ki so povezani z nizko ravnjo testosterona

 

Sekundarna osteoporoza

Osteoporoza je lahko samo spremljevalka drugih bolezni (npr. nezadostnega delovanja spolnih žlez pri ženski ali moškem, bolezni ščitnice, ki izloča preveč ščitničnih hormonov, prekomernega delovanja obščitnic, vnetne bolezni črevesa, celiakije, bolezni jeter, bolezni kostnega mozga, revmatoidnega artritisa itd.).

 

Testirajte se takoj!

Na srečo se z zgodnjim opozarjanjem in s pravilnim zdravljenjem pogosto lahko izognemo izčrpavajočim učinkom osteoporoze. 

Test trdnosti kosti lahko pomaga ugotoviti diagnozo osteoporoze in lahko prepreči začetni zlom. Testiranje pomaga tudi pri določanju resnosti bolezni, napovedi tveganja poznejših zlomov in spremljanju sprememb kosti.

Osteoporozo je mogoče preprečiti z zgodnjim odkrivanjem in danes zanjo obstaja več učinkovitih zdravljenj. Ta lahko vključujejo marsikaj, od preproste spremembe načina življenja in prehrane do predpisanih zdravil tistim, ki jim je diagnosticirana huda osteoporoza.

 

Naš ultrazvočni preventivni pregled omogoča oceno vaše kostne gostote. Prednosti naše inovativne ultrazvočne meritve:

 

- zanesljiva ocena stanja kolkov ali hrbtenice 

- zgodnje odkrivanje bolezni in njeno spremljanje

- točnost meritve ni odvisna od izvajalca 

- natančnejša od rentgena

- traja le 10 minut, takojšen izvid

- spremljanje napredka

- preventiva

- ne boli, ni nevarna, brez sevanja.

 

Ultrazvočna meritev je kratka, brez sevanja,  ne boli in ni nevarna.

 

Zavod Zdravje

Razpolagamo z najmodernejšimi ultrazvočnimi aparaturami Echolight, ki  napovedo verjetnost zlomov od osteoporoze oslabljenih kosti, še posebno hrbteničnih vretenc in kolkov. Imamo usposobljene strokovnjake za ravnanje z njimi in nas lahko obiščete v katerikoli ordinaciji: v Ljubljani, Mariboru ali Izoli. Le naročiti se j potrebno, da ne bi čakali.

 

Zaradi alternativnega preventivnega diagnostičnega pregleda ali katerekoli druge storitve v izvedbi Zavoda Zdravje ne opuščajte preventivnih ali kurativnih zdravniških pregledov ali uživanja predpisanih zdravil, saj vse naše storitve spadajo v področje alternativne medicine. Prav tako ni nobena storitev namenjena diagnosticiranju bolezni ali zdravljenju bolezni Vsa navedena priporočila in ugotovitve uporabljate izključno na svojo lastno odgovornost. Pred upoštevanjem kateregakoli nasveta se obvezno posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

 

Ponudnik

ZAVOD ZDRAVJE
Zaloška cesta 149
1000 Ljubljana
Mail: info@zavodzdravje.si
T: 040 28 98 00

Ordinacija Maribor
Gosposvetska cesta 41
2000 Maribor
T: 040 28 98 00

Ordinacija Izola
Drevored 1. maj 4a
6310 Izola
T: 040 28 98 00
http://www.zavodzdravje.si/
Ta spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in njenih funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo poškotkov. Več o piškotkih... V redu